Isolatiewerken

“Een goed dak, is een geïsoleerd dak” 

Een geïsoleerd dak verliest tot 30% minder warmte! Iets wat je snel gaat voelen op je energiefactuur. Bovendien zet de overheid volop in om alle daken tegen 2020 geïsoleerd te krijgen.

Wij werken voornamelijk met harde PIR platen van onder andere Recticel, maar ook van Firestone of Iko Enertherm voor zowel het plat dak als het hellend dak. 

 

 

Bij platte daken raden wij steeds aan om te kiezen voor een warme dak opbouw. Hier wordt een dampscherm geplaatst op de draagstructuur waarop de isolatie komt. Hierboven wordt dan de waterdichte laag op aangebracht. Op deze manier zit je isolatie mooi ingesloten en blijft deze altijd droog en behoudt hij zijn isolerende waarde beter. Ook kan bij renovatie vaak de oude dakdichting blijven liggen en fungeren als dampscherm wat uiteindelijk de kosten verminderd.

 

 

 

Bij een hellend dak heb je 3 verschillende opties:
 

  • Je kan je dakpannen, panlatten en onderdak verwijderen om bovenop de kepers te gaan isoleren om daarna alles terug te plaatsen. Dit is echter een tijdrovend en kostelijk werk.

  • Een tweede optie is om op zolder te isoleren tussen of tegen het dakgebinte. Hier kan men gebruik maken van zowel rots- of glaswol, harde PUR of PIR platen of andere isolatiematerialen. Voordeel hier is dat de pannen en dergelijke gewoon kunnen blijven liggen en men zo een grote kost uitspaart. Wij werken bij voorkeur met harde platen tegen het dakgebinte, zo verkrijg je een continue laag isolatie wat het beste resultaat geeft.
  • Een derde optie is, indien de zolderruimte niet wordt gebruikt, om de zoldervloer te isoleren. Hierbij heeft men minder isolatie nodig omwille van de beperktere oppervlakte en verlopen de werken ook sneller wat een verminderde kost oplevert.