Platte daken

Voor het afdichten van platte daken werken wij enkel en alleen met Firestone EPDM. Firestone RubberGard EPDM is de ideale, duurzame waterdichtingsoplossing voor licht hellende commerciële en industriële daken. Aan de basis van het wereldwijd succes van dit membraan ligt een unieke combinatie van eigenschappen en voordelen:

  • Lange levensverwachting
  • Flexibiliteit
  • Uitgesproken weersbestendigheid
  • Uitstekende weerstand tegen ozon, UV-veroudering en extreme temperaturen
  • Ideaal voor waterrecuperatie
  • Beperkte impact op het milieu
  • Lage levenscycluskost

EPDM is uitermate geschikt voor nagenoeg elke dakopbouw. Ook wordt deze steeds “koud” geplaatst wat wil zeggen dat er hier geen vlam aan te pas komt wat goed is voor de brandveiligheid. Hieronder kan u de verschillende mogelijkheden terugvinden. 

 

Ballast 

Hierbij wordt de EPDM losliggend geplaatst en worden enkel de opkanten verkleefd. De EPDM wordt dan op zijn plaats gehouden door de zogenaamde ballast. Dit kunnen zowel de bekende kiezels zijn als terrastegels of een houten terras. (een eventueel groendak wordt niet als ballast gezien) Het spreekt voor zich dat deze methode sterk afhankelijk is van de draagkracht van de draagstructuur. 

 

Verkleefd 

Hierbij wordt de EPDM volledig verkleefd op de ondergrond, dit kan natuurlijk enkel op compatibele ondergronden en op voorwaarde dat deze op zich degelijk is bevestigd aan de draagstructuur. Deze methode wordt voornamelijk toegepast bij renovaties omwille van het geringe bijkomende gewicht (ca. 1.5kg/m²). 

 

Mechanische bevestiging 

Hier heeft men 2 verschillende methodes voor, of met plaatst latten bovenop de EPDM die men vast schroeft aan de ondergrond waarna men deze opnieuw dient af te dichten. Of men plaatst gewapende stroken EPDM op de ondergrond die worden vast geschroefd waarna men hier de EPDM op verkleefd. Uiteraard is hier ook de ondergrond van belang.